Nyheter
newsicon2015-04-28
Axtechs mail ligger nere under förmiddagen 28 april. Vi svarar på alla inkommande mail snarast. För brådskande ärenden, ring 031-558866.
Läs mer
newsicon2015-03-18
Vi vill göra er uppmärksamma på att det varnas för att SOLSTORMAR kan störa elektronisk utrustning som mobiler och GPSer. Det har hänt att GPS-larm påverkats av tidigare solstormar. Detta är dock ytterst sällsynt.
Läs mer

 

 

 

 

Nyhetsbrev
Namn:
E-mail:Hur fungerar GPS-positionering i redKnows?


redKnowsprodukterna bygger på GPS/GSM/GPRS-teknik*. Via GPS bestäms redknows MiniFinders position genom att kontakta satelliter som finns i omloppsbana kring jorden. Med hjälp av dessa räknas positionen ut genom flerpunktsmätning. Positionen kan sedan vidarebefordras via GSM-nätet som ett SMS eller via GPRS.

GPS-sändaren som sitter i din redKnows kontaktar satelliterna och söker ut sin position efter avståndet till de satelliter den får kontakt med. Det krävs att den låser positioner ifrån minst 4 satelliter. Positionen kan därefter skickas via SMS till din mobiltelefon eller via GPRS, beroende på vilken produkt du har. Positionerna visas antingen på kartan i länken i SMS eller så kan du lägga in dem som Longitud/Latitud i kartverktyget på redknows.se. MiniFinder Live och LivePro Fleet får även positioner skickade till separat karta på ditt redknows EZ-start konto via GPRS.

 

GPS-Positionering av ditt larm sker med regelbundna intervaller efter det värde du själv valt. MiniFinder skickar SMS med aktuell position till din mobil då du begär det eller om det går ett larm. MiniFinder Live och LivePro Fleet skickar positionerna till karta på ditt konto, var 30:e sekund via GPRS så fort den är i rörelse.

 

*GSM: (Globalt system för mobil kommunikation) Dvs. digital och trådlös telefoniteknik = mobitelefoni.

*GPRS:
 (General Packet Radio Services) En plattform för mobila datanätverkstjänster i GSM-nätverk. Via GPRS kan man kan överföra data till mobiltelefoner, servrar mm.


*GPS: (Global Positioning System), är det enda allmänt användbara systemet för satellitnavigering och drivs av det amerikanska försvarsdepartementet. En uppsättning av mer än 24 satelliter är idag i drift, som ger möjlighet för alla med en GPS-mottagare att bestämma sin position (longitud, latitud och altitud), oavsett väder, dag som natt och var som helst på jorden. Positionsbestämning med GPS bygger på avståndsmätning med triangulering från ett antal satelliter och kan position med en exakthet ner till ett par meter. 

 

Se Mattias demonstrera redKnows SBX-3 på Allt för Sjön (22491 kb)

 

Distributörer

duells elfa ahlsell mekonomen granngården nordpost skogma kama order.se nima
skandiatransport